Otevírací - doba

Po - Pá, 8:00 - 17:00

Zavolejte - nám

+420 704 395 355

Napište nám - email

robert-cermak@email.cz

Blog Topenář

Kvalifikace instalater

Topenářské instalatérské práce vlastnosti a kvalifikace - Instalatér Topenář - vyrábějí, montují, udržují a opravují vnitřní a venkovní rozvody vody, topení, kanalizace. Připojují spotřebiče a lékařské vybavení, jakož i vybavení pro plynové rozvody a topné systémy. Topenáři Vodaři Instalatér instalatérské práce topenarske instalaterske prace levne topenářské práce vyčistit ucpaný odpad oprava slachovací nádržky topenář a vodotop

Pracovní aktivity a kvalifikace:

▪ Přečtěte si instalační dokumentaci, dílenské výkresy a technické výkresy.

▪ Identifikovat pracovní postupy, prostředky, materiály a metody související s povahou prováděných činností.

▪ Kontrola stavebního prostoru pro montáž rozvodů vody topení, elektrospotřebičů, zařizovacích předmětu a technického a sociálního zařízení.

▪ Evidence technických údajů o postupu prací a výsledcích.

▪ Montáž, demontáž a opravy venkovních a vnitřních rozvodů vody, kanalizace, plynu a ústředního topení.

▪ Montáž a demontáž měřicích, regulačních, regulačních a bezpečnostních zařízení.

▪ Demontáž, seřízení, údržba a opravy instalovaných zařízení.

▪ Ruční a strojní obrábění a obrábění materiálů pro různé typy instalací.

▪ Mechanické a ruční čištění odpadů a splašků.

▪ Potrubí a tvarovky izolujte v souladu s platnými předpisy.

▪ Zkontrolujte těsnost provozních plynů a kapalin i funkci realizovaných rozvodů a instalovaných zařízení.

▪ Dodržovat zásady bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, požární prevence a požární ochrany.

Kvalifikace - školní vzdělání

Školní vzdělání Instalatérství i havarijní služba a topenářské práce, definují stupeň a obor vzdělání (prostřednictvím RVP), který je nejvhodnějším nebo nejvhodnějším vzdělávacím základem pro výkon příslušné profese a profesního zaměření.

Kvalifikace - pokračující vzdělávání

Další vzdělávání v topenářských a instalatérských pracích zahrnuje např. odbornou způsobilost podle zákona č. 179/2006 Sb., o ověřování a uznávání výsledků soustavného vzdělávání, akreditované kurzy, (např. rekvalifikace) a další uznávané kvalifikace vedoucí k získání kvalifikace A. povinni vykonávat určité povolání, nebo profesi.

Profesionální vzdělání je:

Nejdůležitější pro veškeré řemeslné práce a to i pro obyčejnou jednoduchou opravu sprchového koutu. Nejen okolí měst je otevřené pro vás, ale i části měst jako: instalatér Ostrava-jih, Instalatér Ostrava Zábřeh, Topenář Ostrava, Topenář Ostrava jih, Topenář Ostrava Výškovice,instalatér Ostrava Poruba, instalatér Ostrava Hrabůvka, instalatér Ostrava Vítkovice, instalatér Ostrava Dubina, instalatér, Ostrava Mariánské Hory, instalatér Ostrava Výškovice, instalatér Ostrava Bělský Les, instalatér Ostrava Hrabová, instalatér Ostrava Svinov, instalatér Ostrava Šenov, instalatér Ostrava Slezská, instalater Ostrava Centrum, instalatér Moravská Ostrava, instalatér Ostrava Přívoz.

 Instalatér, montér vnitřních rozvodů plynu a zařízení ( 36-005-H )

 Instalatér, montér vnitřní vody a kanalizace ( 36-003-H )

 topenář ( 36-004-H )

Legislativní požadavek na pracovní způsobilost:

Nezbytné (tedy povinné) požadavky na kvalifikaci osoby k výkonu povolání - tedy požadavky upravující vstup do povolání, specializace. Tyto požadavky vycházejí ze specifických legislativních ustanovení.

Doporučeno - řízení osobního automobilu - řidičský průkaz sk. B Podle vyhlášky č.

Instalatérské prvky při stavbě domu tvoří mnoho potrubního (vícevrstvé mědění a ocelové trubky), například koupelny toalety kuchyně. Vodovodní prvků v rodinném domu se skládá také ze sanitárního zařízení, které jsou zodpovědná za dodávání vody. Důležitou součástí je také potrubí v instalacích, které je zodpovědné za odpad odváděný mimo dům. Ten je často vyroben z plastu.

Za nejkvalitnější materiál je vyžadován plast pro teplou a pitnou vodu do domu. Kvalita značí jen jako dlouhotrvající bezporuchový materiál, ale vlastosti chemického složeni plastu, zase naopak podporují bakterie ohrožující zdraví a život člověka. Množení bakterií je 500x rychlejší v materiálu PPR, než v měděné trubce a to na pitnou vodu při teplotě 20C po dobu 14 dnů v klidném stavu.

Topenář Instalatér – topenářské instalatérské práce